Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

su-izolasyonu-yapan-usta

Yapısal su yalıtımı Genel olarak beton elemanların imalatı sırasında imalat kolaylığı sağlamak, betonun kalitesini artırmak, istenen özelliklerin verilmesini sağlamak ve su geçirimsizliği elde etmek amacıyla toz ya da sıvı halde bulunan yapı kimyasallarının katkı olarak kullanılması ile yapımıza su girişini ve etkilerini azaltıcı uygulamalar bütünüdür. Su/çimento oranını düşürerek beton içerisindeki kılcal boşlukları azaltan, beton içerisindeki kapiler boşlukların tıkayan vb. fonksiyonlara sahip beton katkıları ve derz malzemeleri bu gruba girer. Dış yüzeye uygulanan derz malzemeleri : Suyun betondaki genleşme veya inşaat derzlerine girmesini engellemek için polietilen veya hypalon su tutucu bantlar…

Read More

Su Yalıtımı

su-yalitim

Geleneksel yerinde uygulamalı örtüler yerine geçen yeni nesil malzemeler; polyester keçe veya polyester keçe üzerine lamine edilmiş cam tülü fitilleri içeren inorganik taşıyıcılar, bitümün fiziksel ve kimyasal özellikleri geliştirilmiş polimer bitüm ile kaplanarak SBS veya APP katkılı modifiye edilmiş polimer bitümlü örtüler üretilmektedir. Bu ürünlerin diğer bitümlü su yalıtım ürünlerine karşı üstün su yalıtım özelliğine sahiptir. İnsan doğası gereği atmosferik şartlardan her zaman için kendini korumak istemiştir. Mağaraların, hem soğuk hem de şiddetli fırtınalardan korunmak için tarih öncesi çağların şartlarında iyi bir barınak olduğu açıktır. Yağmur ve fırtınanın getirmiş olduğu…

Read More

Kartonpiyer

kartonpiyer

Alçı ile iplik liflerinin ve suyun birarada karıştırılarak elde edilen malzemenin kalıplara dökülerek kurumasının ardından çıkarılan ürüne kartonpiyer nedir. Kartonpiyer dekorasyon amaçlı ve yapılarda uygulamada ortaya çıkan bazı eksiklikleri izole etmede çok yaygın olarak kullanılan bir yapı malzemesidir. Ucuz işgücüne sahip olan Türkiye’de alçı kartonpiyer çok kullanılmakla beraber, her geçen gün alçısız kartonpiyer (polistren) ürünlerinin kullanım oranında çok hızlı artış yaşanmaktadır. Sektörde yaklaşık 80-90 bin kişi istihdam edilmektedir.Binaların içleri ile cephelerini çeşitli malzeme ve tekniklerle süsleme geleneği, neredeyse mimarlık tarihi kadar eskilere dayanıyor. Kartonpiyerin Tarihçesi Kartonpiyer, İtalyanca carta (kağıt) sözcüğünden…

Read More

Çelik Konstrüksiyon Yapılar

celik-yapi

Şekillendirme imkanı (boru, profil, yuvarlak demir, yassı çelik gibi) ve teknik özellikleri sayesinde, 21. yüzyılın en önemli inşaat malzemesi olmuştur. Bütün bunlara ek olarak, çelik, dünya üzerinde geri dönüşümü en yaygın olan malzemedir. Bu, kaynak ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. İnşaat sektöründe çelik, genellikle büyük binaların (köprü, ofis binaları, alışveriş merkezleri, fuar binaları, stadyum gibi), inşaatında kullanılmaktadır. Amerika, Kanada, Avustralya, Almanya, Finlandiya, Japonya gibi ülkelerde çelik kullanım yoğunluğu, ülkemizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Özellikle son on yıllık dönemde, ana yapı malzemesi olarak çelik kullanılması, gittikçe yaygınlaşmıştır.Çelik, geniş kullanım alanı, yapı çeliği, homojen,…

Read More

PVC Yer Döşemesi

pvc-dosemeli-hol

Zemin kaplamalarında son günlerde hem iş yerleri hem de evler için oldukça fazla tercih edilen pvc yer döşemeleri, geniş renk seçenekleri ile estetik görünüme büyük bir katkı sağlıyor. Dilediğiniz her renk ile zeminlerinizi kaplayabilmenize imkan sağlayan pvc döşeme, ayrıca çok başarılı bir taklit malzemesidir. Neredeyse her tür dekorasyon malzemesinin tamamen aynı görünümüne sahip olabilir. Ayrıca kolay temizlenebilen pvc döşemeler, insanlara pratik çözümler sunmaktadır. Zemin kaplamak için kullanılan malzemeler en fazla dış etkiye maruz kalan dekorasyon araçları olduğundan, sağlam ve kullanışlı ürünlerden yapılması gerekir. Pvc döşemelerin üst kısmı çizilmelere karşı ekstra…

Read More

Vitrifiye

vitrifiye

Cam, alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle ve bazı katkı maddelerinin yüksek sıcaklıkta eritilmesi ve kristalleşmeden ani soğutulması ile elde edilen saydam ve sert, yapay bir malzeme olarak tanımlanabilir. Cam üretiminde kullanılan hammaddeler 3 ana gurupta toplanabilirler; Cam yapıcı oksitler, Modifiye edici oksitler, ara oksitler. Bu maddeler camın ergime ve şekillendirme karakteristiklerini düzenler, cama kullanım alanına göre bir takım özellikler kazandırırlar. Feldspatlar cam üretiminde çeşitli bileşiklerin kaynağı olarak kullanılırlar. Silika (SiO2) kaynağı: En yaygın cam yapıcı oksittir. Cama mukavemet ve kimyasal dayanım kazandırır. Ergime sıcaklığı 1710 C’dir bunu düşürmek için…

Read More