Prefabrik Yapılar

prefabrik-ev

Prefabrik; Prefabrik sözcüğü Türkçe bir kelime olmayıp İngilizce’den dilimize gelmiştir. Bu kelimenin aslı “prefabricate” yani “parçaları önceden hazırlamak” dır. Prefabrik; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapılardır.

Prefabrik ile tek katlı ya da çok katlı yapılar inşa etmek mümkündür. Prefabrik ile, evler, sosyal tesisler, okullar, şantiye yapıları, hastaneler, kamp alanları, havuzlar ve bilumum alanlarda kullanılabilecek yapılar ortaya çıkartılabilmektedir.

Prefabrik Konut Teknik Özellikleri

Prefabrike hazır yapılar amacına göre geniş ve uzunlukları değişken, istenilen her türlü yerleşim alanına uygulanabilecek şekilde çevre koşuları da dikkate alınarak imal edilmektedir. Prefabrike evler, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından uluslararası standart ölçülerinde hazırlanır. İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler de kullanılır. Özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilir.

Özellikle bağ evi, yayla evi, yazlık ev, kışlık ev, motel ve tatil köyleri için pratik ve ekonomik çözümdür.

Prefabrik Konutların Diğer Konutlara Göre Avantajları
1. Her türlü yerleşim ve kullanım amacına isteğe göre uygulanabilir.

2. Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılır.

3. İstenildiğinde sökülüp yere başka yere montajı yapılabilir.

4. İsteğe göre özel tasarımlar, modern, estetik, yeni projeler üretilebilir.

5. İmalat fabrikalarda yapılıp, montajı kısa sürede yerinde tamamlanıp teslim edilir.

6. Çevreyi kirletmeden, tahribat yapmadan montajı tamamlanır.

7. Vinç gerektirmez, ürünlerimiz hafif prefabrike yapılardır.

8. Özel temel gerektirmez, verilen projeye uygun basit grobeton yeterli olur.

9. Dubleks binalarda demirli radye temel hazırlanması yeterlidir.

10. İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler kullanılabilir.

İsteğe göre çatı örtüsünde, duvar kaplamalarında ve bina yüksekliklerinde değişiklikler yapılabilir. Çatı örtülerinde, ondüline, shingle, kiremit ve saç malzeme kullanılabilir. Dış duvar kaplamalarında betopan, siding, yalı baskı, sıvalı montalama, bisküvi tuğla uygulanabilir. Ayrıca dış cephelerde ahşap ile süsleme yapılabilir. İç duvar kaplamalarında betopan, alçıpan kullanılabilir ve alçı sıva-kartonpiyer uygulaması yapılabilir.
Isıtma sistemi olarak kalorifer tesisatı ve klima sistemi uygulanabilir. Tavan yükseklikleri ve duvar boyları projede istenilen ölçülere göre ayarlanabilir.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment